Deutsch English Nederlands

ITALIAANSE  KAMPIOEN  JUVENTUS  NAAR GRUBBENVORST.

Voorzitter Gerard SchatorjéOp zaterdag 8 en zondag 9 september vindt de 16e editie plaats van het TOP D jeugdvoetbaltoernooi ‘onder 13 jaar’. Dit toernooi wordt gespeeld op de voetbalvelden van GFC’33 in Grubbenvorst.

Het TOP D toernooi kent traditioneel een prachtig en sterk deelnemersveld. Dit jaar is de meest in het oog springende deelnemer het Italiaanse Juventus. De organisatie is er trots op ook deze topploeg te strikken.

Het binnenhalen van de Italiaanse kampioen Juventus is mogelijk gemaakt door extra financiële ondersteuning van onze vaste sponsor Graphic & Mail. Ten grondslag hieraan liggen de Italiaanse roots van Nino Venezia.

Voor ons als toernooicommissie is het een voorrecht om zo een prachtig jeugdvoetbaltoernooi te mogen organiseren. We zijn dan ook trots dat we wederom een zeer sterk deelnemersveld aan ons talrijk publiek kunnen voorschotelen.

Het draait in dit weekend niet alleen om voetbal in de Parel aan de Maas, maar ook andere “doelen” staan centraal. Zoals het stimuleren van vrijwilligerswerk, ruim 80 vrijwilligers zijn anderhalve week in de weer om onze gasten & toeschouwers het naar hun zin te maken.

Bovendien zijn ook nog eens ruim 50 gastgezinnen actief die spelers van 6 teams opnemen en zich daardoor voor één weekend de ouders van een toekomstige TOP (D) voetballer mogen noemen. Uniek in Nederland !

Ook komt de gehandicaptensport  aan bod, zondag in de grote pauze zal een wedstrijd gespeeld worden tussen 2 regionale G-teams. Het is voor deze sporters een fantastische ervaring om in eenzelfde toernooi als Ajax, Juventus, PSV en Borussia Dortmund te spelen.

Voor het 3e jaar op rij mogen we een Poolse deelnemer tot onze gasten rekenen, het ambitieuze Jagiellonia Bialystok. Wat is er nog mooier om de grote Poolse gemeenschap in Grubbenvorst  nog beter te laten integreren, met als bindmiddel sport en voetbal in het bijzonder. We zijn dan ook zeer trots hier een steentje aan te kunnen bijdragen.

Het  TOP D Toernooi wordt op zaterdag om 10.30 uur geopend  waarna de spelers te bewonderen zijn op de sportvelden van GFC’33 in Grubbenvorst.

Zondag wordt gestart om 09.30 uur met als apotheose de finale om 15.15 tussen de beide poule winnaars…….wie wordt de opvolger van Bayer ’04 Leverkusen?

Als organisatie wensen wij jullie allen een prettig verblijf maar bovenal een sportief toernooi.

Geniet Ervan !