Deutsch English Nederlands

Het ontstaan

Het Top D toernooi is een professioneel vervolg op het Klavervier Toernooi dat in de jaren 1995 en 1996 georganiseerd werd door betaald voetbalorganisatie VVV uit Venlo. Dit toernooi werd gespeeld in het kader van "Project 74" een samenwerkingsverband tussen de nationale voetbalbonden van Nederland en Duitsland (respectievelijk KNVB en DFB)

Tijdens dit toernooi stond de verbroedering van de jeugd uit beide landen, zowel op als buiten het veld, centraal. Het succes van deze verbroedering blijkt nog altijd uit het grote aandeel Duitse deelnemers aan het Top D toernooi.

Medio 1997 zocht VVV contact met GFC'33 met het verzoek om de organisatie van het toernooi over te nemen. Redenen voor dit verzoek waren de krappe accommodatie bij VVV en een tekort aan vrijwilligers voor de organisatie van zo een groot evenement. Deze kans werd met beide handen aangegrepen door GFC'33.

Het 2-daags toernooi is begonnen als 1-daags toernooi met 4 deelnemers en inmiddels uitgegroeid tot een 2 daags toernooi met 12 deelnemers van Betaald Voetbal Organisaties.

De Gastgezinnen

Gastgezinnen zwaaien hun "kinderen" uit

 

 

 

 

 

 

 

Een unieke rol in de toernooigeschiedenis spelen de gastgezinnen. Ieder jaar toont Grubbenvorst haar gastvrijheid en nemen vele gezinnen de voetballertjes voor 2 dagen op in hun gezin. Jaarlijks hebben meer dan 40 gezinnen een tijdelijke gezinsuitbreiding met 2 of 3 voetballertjes van Nederlandse en buitenlandse clubs.

De ouders van de spelertjes weten deze gastvrijheid zeer te waarderen en inmiddels zijn al verschillende (internationale) vriendschappen ontstaan. Het oorspronkelijke uitgangspunt van verbroedering geldt dus nog altijd.