Deutsch English Nederlands
VERSLAG KLAVER 4 TOERNOOI
-
ZONDAG 14 SEPTEMBER 1997
 
 
 
 
 
Op zondag 14 september werd op sportpark d’n Haspel te Grubbenvorst het 3e Klavervier toernooi gehouden voor D 1 Junioren. De organisatie van dit toernooi was in handen van amateurclub GFC ’33 in samenwerking met VVV Venlo. Het was de 1e keer dat het toernooi gespeeld werd op de velden van GFC’33 in Grubbenvorst; de eerste 2 edities hadden plaats gevonden bij VVV Venlo. Het evenement werd gehouden onder de vlag van Projekt ’74; het samenwerkingsverband tussen de voetbalbonden van Nederland en Duitsland in het kader van de verbroedering van de jeugd.
Na de officiële opening om 9.30 uur werd om 10.00 uur een aanvang genomen met de poulewedstrijden. Het gras was groen én kort, de vlaggen in top en daarboven een stralende zon. Samen met 8 gemotiveerde jeugdteams uit Duitsland en Nederland waren dit de ingrediënten voor een sportieve en gezellige voetbaldag op Sportpark d’n Haspel. En geslaagd mag het toernooi genoemd worden. De beide poulewinnaars 1e Fc Köln en Bayer ’04 Leverkusen zorgden voor een echte Duitse finale, waarin 1e Fc Köln met 3-2 aan het langste eind trok.
Een speciaal woord van DANK aan de spreekbuis Jan Adams, VVV, heren scheidsrechters, teambegeleiders, alle vrijwilligers en dhr. Jeu Sprengers voor het slotakkoord. Niet te vergeten alle Sponsoren hartstikke bedankt; door hun werden we in de mogelijkheid gesteld om dit evenement in Grubbenvorst te organiseren.
Eindstand:
  1. 1e Fc Köln
  2. Bayer ’04 Leverkusen
  3. Willem II
  4. VVV
  5. Feijenoord
  6. Fortuna Düsseldorf
  7. PSV
  8. Borussia Mönchengladbach

Tot Beste Speler van het toernooi werd Sezer Ozturk van Bayer ’04 Leverkusen uitgeroepen, Beste Keeper Lacas Kwawcyzyk van 1e Fc Köln. Topscoorder werd Radjaboe Müller van 1e Fc Köln met 5 treffers. Gedurende het voetbalprogramma werd parallel een voetvolleybaltoernooi gehouden, in eenTilburgs onderonsje werd Willem II team 1 winnaar door Willem II 2 te verslaan.