Deutsch English Nederlands
SUN POWER TOP D TOERNOOI 14/15 SEPTEMBER 2002

Voor de 6e keer alweer in Grubbenvorst hebben wij het Sun Power Top D Toernooi georganiseerd. We hebben een zeer sportief verlopen toernooi gezien, van een kwalitatief hoog gehalte.

De finale was een kopie van de vorige editie en wel Ajax tegen Bayer 04 Leverkusen. De Duitsers werden algemeen beschouwd als favoriet, daar zij tot dan toe alle 4 grote 2e jaars D toernooien in de voorbereiding hadden gewonnen. Echter in een gelijk opgaande strijd wist Ajax na de Golden Goal voor de 2 maal ons toernooi te winnen.

Een positieve verrassing was de Vfb Stuttgart, welk team voor het eerst deelnam. In de voorbereiding op ons toernooi werden we verrast met een aanvraag vanuit Stuttgart voor deelname aan ons toernooi. Echter budgettair gezien hadden we géén ruimte voor onderkomen. Op onze vraag om de spelers onder te brengen ‘bei GastEltern’ hadden zijn geen bezwaar, iets wat in Duitsland vaker gebeurde. Het succes van de formule "Gastgezinnen" was zo groot dat wij op het eind van het toernooi in verhouding meer aanmeldingen hadden van gastgezinnen dan van teams.

Prominente gasten waren er ook dit jaar weer te vinden op Sportpark d’n Haspel; een daarvan was dhr. Wessel van de Bosch, Europees Hoofd Jeugd Scout van Manchester United die ons complimenteerde met de uitstekende organisatie.

Eindstand:

  1. AJAX
  2. BAYER ’04 LEVERKUSEN