Deutsch English Nederlands

Feijenoord is er in geslaagd om voor de 4e keer (na 1998, 1999 en 2000) het prestigieuze Rabobank Maashorst TOP D Toernooi in Grubbenvorst te winnen. In aanloop naar ons toernooi wisten we met Rabobank Maashorst wederom een hoofdsponsor te strikken welke zich, na Sun Power, voor 3 jaar haar naam wilde verbinden aan ons TOP D toernooi.

Met 3 nieuwe ploegen aan de ‘start ‘ opende dhr. Jeu Sprengers (voorzitter KNVB) ons toernooi. Als organisatie waren wij zeer vereerd dat dhr. Sprengers (na 1997) ons toernooi opende. De opening sprak toch ieders verbeelding zoals elke speech van Jeu niet onopgemerkt blijft.

Van de 3 nieuwe ploegen (Borussia Dortmund, Twente/Heracles en Fortuna Sittard) wist zich Borussia Dortmund zich met attractief voetbal en Duitse winnaarsmentaliteit direct in de Top te scharen. Het toernooi werd gewonnen door Feijenoord , of misschien kunnen we beter zeggen, door Pares Karim. De spits van Feijenoord stak letterlijk en figuurlijk boven alle voetballers uit. De finale wist hij met 2 doelpunten te beslissen. Tegenstander Bayer ’04 Leverkusen was optisch “ überlegen “ maar wist het veldoverwicht niet in doelpunten uit te drukken.

Vermeldenswaardig is nog dat de KNVB gedurende deze 2 wedstrijden dagen opnamen hebben gemaakt en dit beeldmateriaal, tezamen met Poster/Flyers/Foto’s, beschikbaar heeft gesteld aan de UEFA voor commerciële doeleinden.

Eindstand:

 1. Feijenoord
 2. Bayer ’04 Leverkusen
 3. Borussia Dortmund
 4. Bayern München
 5. AJAX
 6. PSV
 7. Sparta
 8. Vfb Stuttgart
 9. Willem II
 10. Twente Heracles
 11. VVV
 12. Fortuna Sittard
Sportiviteitbeker: Twente/Heracles
Speler van het toernooi: Pares Karim (Feijenoord)