Deutsch English Nederlands

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAYER ’04 LEVERKUSEN: 9X = SCHEEPSRECHT

 

Eindelijk was het dan zover. In 1997 maakte Bayer ’04 Leverkusen op imposante wijze haar debuut op ons TOP D toernooi met een 2e plaats. Deze 2e plaats bleef tot de 14e editie het hoogst haalbare; maar liefst 8 maal was Leverkusen verliezend finalist. Oud trainer Jörg Bittner noemde het toernooi in Grubbenvorst zelfs zijn “Alptraum” (7 x verliezend finalist op 8 deelnames). In een hoogwaardige finale trok Leverkusen aan het langste eind; 3-1 tegen favoriet PSV. PSV ontpopte zich gedurende het toernooi als DE favoriet maar kon in de finale deze rol niet waar maken.

Het toernooi werd zaterdagmorgen door Burgemeester van Horst aan de Maas, dhr. Cees van Rooij, officieel geopend. Gaandeweg de 2 wedstrijdendagen ontstond een sportieve strijd tussen de Nederlandse, Duitse en Belgische teams. Met een recordaantal bezoekers rondom de velden werd nog eens duidelijk dat sportiviteit en strijd hand-in-hand kunnen gaan. Vele duels werden werden tot aan het randje van toelaatbare uitgevochten onder bezielende leiding van een sterk scheidsrechterscorps.

Dat deze 14e editie ook in de breedte over een sterk deelnemersveld mocht beschikken bleek uit de eindstand. Enkele (top) teams van weleer vonden zich terug in de onderste regionen van het eindklassement. Aan hen de uitdaging om volgend jaar op 12 en 13 september 2009 een en ander recht te komen zetten in Grubbenvorst. Dan zal ons deelnemersveld worden aangevuld met o.a. Feijenoord ( 4 x winnaar ) en nieuwkomer Hamburger SV.

Eindstand

1e plaats    Bayer ’04 Leverkusen (winnaar Schatorjé Dakbedekkingen Wisseltrofee)

2e plaats    PSV

3e plaats    Vfb Stuttgart

4e plaats    Borussia Dortmund

5e plaats    Schalke ‘04

6e plaats    St. Truiden

7e plaats    Heerenveen

8e plaats    SV Werder Bremen

9e plaats    AJAX

10e plaats  Club Brugge

11e plaats  VVV

12e plaats  AZ

  • Sportiviteitsbeker: Club Brugge
  • Speler van het Toernooi: Max van der Boom (Heerenveen)
  • Topscoorder van het Toernooi: Leroy Sane (Bayer ’04 Leverkusen)