Deutsch English Nederlands

 

 

 

 

 

 

IJZERSTERK AJAX WINT IN GRUBBENVORST.

Ajax is er na 5 jaren in geslaagd om op het TOP-D toernooi de Schatorjé Dakbedekkingen Wisseltrofeeweer te winnen. Na enkele ‘magere jaren’ waaronder een 11e plaats in 2006 wisten de Amsterdammers zich makkelijk te plaatsen voor de finale.
Ajax kwam met het maximale aantal van 15 punten uit poule B als winnaar tevoren.
In Poule A met titelverdediger Bayer ’04 Leverkusen en beide “Ruhr-oppenenten” Borussia Dortmund en Schalke ’04 bleef het tot de laatste poule wedstrijd ongemeend spannend. Uiteindelijk plaatste Dortmund zich voor de finale.
 
In de finale zagen we een fel Borussia Dortmund en de hele 1e helft was voor de Duitsers. Echter voor de goal waren ze niet slagvaardig genoeg. Met 2 vlijmscherpe counters en evenzoveel doelpunten werd de 2 – 0 ruststand voor Ajax bereikt. In de 2e helft zagen we een open wedstrijd waar bij vlagen oogstrelend combinatie voetbal van de Amsterdammers te zien was onder aanvoering van aanvoerder Abdel Nouri, voor wie FC Barcelona serieuze interesse heeft. Dortmund moest steeds verder terug en na de 3-0 werd de wedstrijd door Ajax professioneel uitgespeeld. Verder dan de verdiende eretreffer kwamen de Geel-Zwarten niet; eindstand 3-1.
 
 
In de strijd om de 3e plaats trok na een bloedstollende en hoogwaardige wedstrijd Bayer ’04 Leverkusen tegen VFB Stuttgart aan het langste eind, na strafschoppen. 7 – 6.
Vermeldenswaard is dat niet alleen Ajax maar ook Bayer ’04 Leverkusen ongeslagen bleef in deze 13e editie.
 
In de grote pauze werd een wedstrijd georganiseerd tussen de G-teams van MVC ’19 en Heythuijsen. Deze wedstrijd werd niet alleen door het talrijke publiek bekeken maar ook de jeugdige voetballers van de aanwezige bvo’s stonden geïnteresseerd langs het veld te kijken.
Na afloop van deze wedstrijd werden de beide teams door Dirk Diekmann (coach Bayer ’04 Leverkusen) verrast door een uitnodiging om komend najaar in Leverkusen een wedstrijd bij te wonen van het 1e elftal in de Bundesliga.
 

Eindstand  

1e plaats     Ajax (winnaar Schatorjé Dakbedekkingen Wisseltrofee)
2e plaats     Borussia Dortmund
3e plaats     Bayer ’04 Leverkusen
4e plaats     Vfb Stuttgart
5e plaats     Schalke ‘04
6e plaats     Fc Groningen
7e plaats     Austria Wien
8e plaats     St. Truiden
9e plaats     Sc Heerenveen
10e plaats   PSV
11e plaats   AZ
12e plaats   Hamburger SV
 
Beste Speler van het Toernooi: Abdel Nouri ( Ajax)
 
Topscoorder van het Toernooi: Steven Bergwijn (Ajax)
 
Fair Play winnaar: Sc Heerenveen.