Deutsch English Nederlands

 

Bayer ’04 Leverkusen …. Zum Zweiten!

 
Bayer ’04 Leverkusen heeft voor de 2e maal het prestigieuze TOP-D toernooi (voor spelers ‘onder 13 jaar’ ) gewonnen.
Van de 15 gespeelde toernooien in Grubbenvorst bereikte die “Werkself” al 11 keer de finale en na 2008 werd nu voor de 2e keer beslag gelegd op de 1e plaats.
 
In een zinderende finale werd Ajax verslagen met 2-1. Na een sterke 1e helft van Leverkusen, die zich grotendeels afspeelde op de Amsterdamse helft bleef de brilstand gehandhaafd tot aan de rust. Na de hervatting was het Ajax dat het initiatief naar zich toetrok en binnen 5 minuten werd er gescoord uit een ingestudeerde vrije trap 1-0. Bayer ’04 Leverkusen wankelde, maar uit één van de messcherpe counters werd de gelijkmaker gescoord. Het spreekt voor beide teams dat daarna vol op de aanval werd gespeeld. Nadat een speler van Leverkusen voor 5 minuten uit het veld werd gestuurd, lieten de Ajacieden zich verrassen en de 2-1 voor Leverkusen kwam op het scorebord. In een bloedstollende eindfase wisten de jeugdige spelers van coach Slawomir Czarniecki hun doel verder schoon te houden en was de 2e winst in Grubbenvorst binnen.
 
In de poulewedstrijden had Ajax op zaterdag al afstand genomen van de titelverdediger van 2010, Borussia Dortmund. Het verschil bedroeg toen al 4 punten. Deze voorsprong kwam zondag niet meer in gevaar. Daarentegen moest Bayer ’04 Leverkusen in hun laatste poulewedstrijd tegen PSV nog vol aan de bak. Beide ploegen stonden punt gelijk maar het doelsaldo van de Duisters was beter; vandaar dat PSV vanaf het 1e fluitsignaal de aanval zocht. Met technisch verzorgd spel werd de tegenstander steeds verder teruggeduwd en het spel speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van Leverkusen. PSV maakt 1-0 en maar verzuimde om verder afstand te nemen. Uit een van de schaarse counters maakte Kai Havertz van Leverkusen gelijk, 1-1. PSV legde beslag op de 3e plaats door Borussia Dortmund met 2-0 te verslaan.
 
Het TOP D toernooi werd wederom door veel toeschouwers bezocht, opvallend was daarbij dat ook Legia Warschau gesteund voelde door tientallen Poolse supporters uit de Gemeente Horst aan de Maas. Tijdens het hele toernooi is er door de uitstekend fluitende scheidsrechters slechts 2 x een gele kaart. Fair Play ten voeten uit !
 

Eindstand

1e plaats    Bayer'04 Leverkusen (winnaar Schatorjé Dakbedekkingen Wisseltrofee)

2e plaats    Ajax

3e plaats    PSV

4e plaats    Borussia Dortmund

5e plaats    Schalke '04

6e plaats    KRC Genk

7e plaats    AZ

8e plaats    Voetbalac. FC Twente

9e plaats    Borussia Monchengladbach

10e plaats  VVV

11e plaats  Vfb Stuttgart

12e plaats  Legia Warschau


 

 ajax
 Ajax - Amsterdam
 AZ
 AZ - Alkmaar
 bayer leverkusen
Bayer Leverkusen
 borussia dortmund
Borussia Dortmund
 borussia mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
 KRC Genk
KRC Genk
 Legia Warschau
Legia Warschau
 psv
PSV - Eindhoven
 Schalke '04
Schalke '04
 VfB Stuttgart
VfB Stuttgart
 fc twente
Voetbalacademie FC Twente
 VVV
VVV - Venlo

Binnenkort beschikbaar...